Jdi na obsah Jdi na menu
 


Korunami stromů

Stezka korunami stromů se nachází v srdci majestátních lesů Krkonošského národního parku. Ukážeme vám, v čem je příroda Krkonoš jedinečná. Společně s námi poznáte zdejší krásné lesy doslova od kořenů až po jejich koruny. Stanete se součástí lesního života a poznáte řadu živočichů i rostlin, které nenajdete nikde jinde. Trasa o délce více jak 1500 m vás provede druhově pestrým lesem, čekají vás četná překvapení a poučení.

Zcela vás uchvátí výhled ze 45 metrů vysoké věže, díky kterému budete mít nadosah ruky lesní mohykány, z nichž některé jsou staré přes 150 let. Zavítáte i do unikátního naučného centra, které se nachází v podzemí dřevěné rozhledny a představuje spletitý kořenový systém stromů.

Nahoru z Jánských lázní jsme se nechali vyvézt mašinkou s upovádaným pánem. Když jsem cestu co jsem měla před sebou viděla, trochu jsem znejistěla. Nakonec jsem to vylezla a musím se pochválit. Nikdo jiný to taky neudělá. Stoupání je úzpůsobeno aby bylo co nejméně namáhavé. Je příjemné, že korunami stromů mohou i vozíčkáři a méně zdatní sportovci jako já. Ten pohled za to stojí. Cesta je utvořena tak, aby se nezdála ani dětem nudná, takže všude jsou nějaké interaktivní prvky, cedule apod. Dolů se můžete vrátit dvěma způsoby. Buď klasickou cestou a nebo toboganem. Já zvolila klasiku stejně jako ostatní. Pravda, napadlo mě si cestu urychlit, ale když jsem tobogan viděla, vzdala jsem to. Po návratu mašinkou dolů, rozhodli jsme se ještě pro další výstuo, tentokráte kabinkovou lanovkou na Černou horu. To byl také fajn zážitek. Naposledy jsem na lanovce v Krnokonoších byla před 35 lety. Takže žádné sedačky, vítr, zima....(i když bych to asi v tom počasí dost uvítala) ale kabinka příjemně větraná a pohodlná. Lucinka tam opět viděla věž na kterou mohla vylézt a tak tak učinila. Tentokrát se Petr přidal ke mě. Přeci jen sjme starší osoby :-))

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Romča - Zdravím Lucinku

Má pravdu, zdolat se má každá věž. Tobě blahopřeju aspoň ke Stezce. Já tam byl s Robíkem vloni, letos na podobné v Tatrách bohužel ve třech...

Glorča - Re: Zdravím Lucinku

hele provokatére, nemusím lézt nahoru v tomhle vedru abych lovila plíce. Stačí když jdu po ulici. Ale ty koruny stromu jsou fakt bezva

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 105134
Měsíc: 2727
Den: 80